Padel

Padel i Dronninglund

På den ordinære generalforsamling i juni 2020 fik bestyrelsen opbakning til at arbejde på etablering af padel i Dronninglund Tennis.

Med god opbakning fra Borgerforeningen har bestyrelsen igangsat etablering af 2 padelbaner mod øst og nord for bane 3.

Lørdag den 17. maj kunne klubben tage to nye padelbaner i brug med god støtte fra bl.a. Sparekassen Vendsyssels Fond. Projektet ville ikke være blevet realiseret hvis ikke der havde været så stor lokal opbakning og velvillighed fra divers fonde - se støtter her.

Der er nedsat en padeludvalg, som står for klubbens padelaktiviteter.

Padel er for alle

Padel er let at gå til. Det kræver ikke de store tekniske eller fysiske færdigheder, før I vil have sjove, lange dueller. Padel er nemlig meget lettere teknisk end f.eks. tennis, badminton og squash.
Tennis kan godt for nogen virke, som om man skal slå hårdt og bruge mange kræfter, men som de af jer, som har kastet jer ud i tennisspillet har opdaget, så skal der ikke bruges så mange kræfter, som man tror. Det samme er tilfældet med padel, hvor der i høj grad skubbes og bolden føles over nettet – det er faktisk ikke ret tit en fordel at slå hårdt til bolden i padel.

Og banen er ikke større, end at din makker og dig kan dække det meste. Også selvom I ikke vinder en 100 meter sprint, og knæene måske knirker lidt.

Derfor er padel for alle
Padel spilles på en bane, der er 20x10 meter. Der er et net i midten, og der er vægge rundt om banen. Der er glas på bagvæggene og en del af sidevæggene og så er der også gitter på den resterende del af sidevæggene. 

Pointsystemet
Pointsystem og regler er ligesom i tennis. Når det gælder selve spillet på banen, gælder det for begge par om at komme frem til nettet og forsvare det. Som udgangspunkt holder man sin side – det er i hvert fald det mest optimale i forhold til placering. Det gælder også, når der bliver lobbet over en, og man skal tilbage. Der vil modstanderne ofte søge frem til nettet.

Single
Som træning kan det godt spilles som single. Her kan det anbefales at spille på halv bane, gerne diagonalt. Det kan der komme en ganske fin dyst ud, hvor I får trænet vigtige padel-elementer, som at komme frem til nettet og forsvare det.

Introarrangementer
I Dronninglund Tennis & Padel vil vi tilbyde forskellige introarrangementer – følg med på hjemmesiden og på Facebook :-)